dimecres, 19 de setembre del 2012

Festival de Jazz de Girona


El Festival de Jazz de Girona ret homenatge a la mítica cantant nord-americana Carmen McRae
Irma Gala i Àlex Carbonell interpretaran peces emblemàtiques de la gran dama del jazz als Jardins de la Mercè

20 de setembre de 2012. Girona - El Festival de Jazz de Girona oferirà un homenatge a la mítica cantant de jazz Carmen McRae amb un concert d’Irma Gala i Àlex Carbonell aquest diumenge 23 de setembre a les 19.30 hores, als Jardins de la Mercè de Girona.

L’espai del Barri Vell s’ha integrat a la programació per la voluntat del festival d’impregnar de jazz racons emblemàtics de la ciutat. Com la majoria de concerts de l’edició d’enguany, l’espectacle serà gratuït.

Amb el títol de Tribute a Carmen McRae, el pianista Àlex Carbonell i la vocalista Irma Gala oferiran un recull d’algunes de les peces més emblemàtiques d’aquesta gran dama del jazz, interpretades des del respecte més sincer i amb una fidelitat sorprenentment acurada. 

Nascuda al barri de Harlem de Nova York i de pares jamaicans, McRae va començar a cantar influïda per Billie Holiday. Al costat de mestres com Dave Brubeck, va desenvolupar una forta personalitat, que li va valer el sobrenom de “cantant de cantants”.

McRae va morir el 1994, llegant al món del jazz una seixantena de discos i una llarguíssima llista d’interpretacions memorables, com Body and Soul i How Long Has This Being Going On?

Després d’aquest homenatge, el Festival de Jazz de Girona seguirà omplint la ciutat de música fins el 4 d’octubre, amb la presència de noms destacats de l’escena catalana i internacional com Jeff Ballard, Cookin’ Monk, David Soler, Duot i Verd i Blau.

Trobareu tota la informació del festival a: www.festivaldejazzdegirona.com

Diumenge 23 de setembre, 19.30 h
Jardins de la Mercè

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...